CAAD1 Final Teslimi

CAAD1 dersimizin final teslimi için, üzerine çalıştığınız projenizin sadece giriş kat planı ve yapının bir görünüşünü Photoshop ortamında renlendirmenizi istiyoruz. Derste uyguladığımız yöntemleri aşağıdaki linten erişebileceğiniz videolarda göstermeye çalıştım. (Zaten vizeden sonra Photoshop’a geçmiştik ve dersin içinde de detaylı şekilde yapılış yöntemleri anlatılmaktadır. İsteyen arkadaş aşağıdaki videolardan da takip edebilir.) Renklendirmelerin bu usullerle yapılması gerekmektedir. Farklı yöntemler kabul edilmeyecektir. Aynı teslimi yapan arkadaşlar olacağını sanmıyorum ama tespit edilen arkadaşlar kalır. Bu nazarla özellikle defalarca inceliyorum, bilginize…

Teslimde sisteme yüklenmesi gerekenler:
1. Autocad DWG dosyası.
2. Plan ve görünüş için iki ayrı JPG dosyası. (SİSTEME SAKIN TIF YA DA PSD DOSYASI YÜKLEMEYİN. AMA SAKIN… :)) YÜKSEK BOYUTLU DOSYALAR SİSTEMİ ÇÖKERTİYOR. SADECE ÇALIŞMANIZIN JPG’SİNİ YÜKLEMENİZ YETERLİDİR.)

Puanlama:
– Projenin Photoshop ortamına ölçekli ve doğru aktarımı: 10p.
– Boyamaların ve desenlerin doğru yapılması: 20p.
– Tefriş elemanlarının düzgün aktarımı veya boyanması: 10p.
– İç gölgelerin düzgün gözükmesi: 10p.
– Dış bina gölgesinin eklenmesi: 5p.
– Pencereden giren aydınlığın eklenmesi: 5p.
– Peyzajın düzgün boyanması: 10p.
– Tam bitmiş cephe çalışması: 30p. (NOT: AYNI YAPIM ÖZELLİKLERİNİ TAŞIDIĞI İÇİN YUKARIDAKİ VİDEOLARDA CEPHEYİ YAPMADIM. ANCAK SON DERS VİDEOSUNDA YAPILIŞINI DETAYLI ANLATIYORUM. ÖRNEK CEPHE ÇALIŞMASINI DA TIF OLARAK VİDEOLARIN YANINDA PAYLAŞIYORUM. ORADAN KATMANLARINI İNCELEYEBİLİRSİNİZ.)

Teslim zamanı:
26 Ocak 2022 Çarşamba, saat 23:00 son sisteme yükleme tarihidir. (KAĞIT ÇIKTI TESLİMİ OLMAYACAKTIR. SİTEME JPG YÜKLEMENİZ YETERLİ OLACAKTIR.)

Teslim alanı:
Aşağıdaki butondan açılan sayfadan dosyanızı yükleyebilirsiniz.
Not: Yükleyeceğiniz dosyaların hepsini lütfen ad_soyad_numara.dwg ya da .jpg şeklinde isimlendirin. Yoksa sistemde dosyalarınızı bulmam mümkün olmayabilir. zip dosyası YAPMAYIN. açılacak olan yükleme alanında tüm dosyaları seçerek bir kerede yükleyin. (“AUTOCAD DWG”, “JPG PLAN” ve “JPG görünüş” bu üçünü yüklüyorsunuz sadece.)

Comments are closed